Most kiderül, hogy pontosan mennyiért bankolsz!

money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Átláthatóbbá válhatnak banki költségek januártól: a napokban te is megkaphatod azt a levelet, amely az egyes szolgáltatások költségeit részletezi.

Bele szoktál gondolni, hogy milyen költségekkel jár egy bankszámla? Hamarosan könnyedén megnézheted, mennyibe kerül egy átutalás vagy mennyit számol fel a bankod az sms-ekért. Így pedig a bankváltás könnyebbé válik, amiben a money.hu is segítséget nyújt.

2020: az átlátható bankszámla éve

Január 31-ig érkezik meg a bankodtól az egységes díjkimutatás, amely a banki költségeidet, - például az utalások, netbankhasználat vagy éppen az sms-szolgáltatás díjait - részletezi. Ezt egy uniós szabály teszi kötelezővé, az egymással könnyen összevethető kimutatás azokat a számlavezetéshez kötődő költségeket mutatja, amelyeket a 2019. augusztus 1-je és december 31-e közötti időszakban számolt fel a bankod. A bevezetés időpontja miatt egyelőre csak egy csonka év költségeit kapod meg, de jövőre már a teljes, 2020-as költséglista szerepel majd az elszámolásban. 

Költségek átláthatóan 

A kimutatás – hasonlóan például a mobilszámládhoz - pontosan részletezi majd az igénybe vett szolgáltatásokat és azt is, hogy azokért mennyit fizettél.

„Mivel egységes elszámolásról van szó, az egyes bankszámlák költségei sokkal könnyebben összehasonlíthatóvá válnak, és egyszerűbben tudsz váltani, ha drágának találod a saját szolgáltatódat. Nem árt tudnod, hogy a különböző bankszámlacsomagok között éves szinten akár 20-30 ezer forintos eltérés is lehet”

Trencsán Erika, a money.hu pénzügyi szakértője

Személyre szabott csomagok

A money.hu kalkulátorával te is könnyen összehasonlíthatod a piacon elérhető ajánlatokat,

és megtalálhatod, hogy melyik az igényeidnek leginkább megfelelő bankszámla! A megfelelő számla kiválasztásához a költségek mellett azzal is érdemes tisztában lenned, hogy melyik szolgáltatást használod a leggyakrabban, azaz, milyen sűrűn utalsz? Van-e szükséged sms-ben érkező értesítőkre? Mennyit használod a netbankod? Szeretnéd-e, hogy a postán is megjöjjön a számlakivonat és még lehetne hosszasan sorolni a példákat.