Könnyebb lesz igényelni az otthonteremtési támogatásokat

Kreivich Orsolya
Kreivich Orsolya
Olvasási idő: 1 perc

Egyszerűsödnek az otthonteremtési támogatások feltételei, hogy minél többen, minél egyszerűbben vehessék igénybe azokat - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Bővül azoknak a beruházásoknak a köre, amelyre az otthonfelújítási támogatás igénybe vehető, így a mozgáskorlátozottak mellett a látás- és hallássérültek életét megkönnyítő fejlesztésekre is, valamint kültéri lépcső kialakítására, felújítására és külső, elektromos munkálatokra is kérhető - tudatta Novák Katalin. Hozzátette: emellett a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénylésekor nem esnek el a lehetőségtől azok, akik ötezer forint alatti köztartozásukat adott időn belül kiegyenlítik.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) októberben induló Zöld otthon programja - amelyben 70 millió forint kamattámogatott hitel is igényelhető - összekapcsolódik a csokkal. Ez azt jelenti, hogy kamatmentes lesz a csokhoz kapcsolódó kölcsöne annak, aki energiahatékony új otthont épít vagy vásárol az MBN programjával.

Borítókép: Facebook/Novák Katalin

chatsimple